Yami Shibai English Subbed | Paul Williams | deep space waifu: FLAT JUSTICE VERSION
Online filmi

Powidoki / Остатъчни образи / Afterimage (2016)

КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Последният филм на великия режисьор Анджей Вайда, вдъхновен от биографията на полския художник авангардист Владислав Стшемински (1893-1952).

Филмът "Остатъчни образи" разказва за живота на художника Владислав Стшемински, харизматичен и обожаван от своите ученици преподавател в училището за изящни изкуства. Но животът на художника се променя, когато Сталин поставя ръцете си над Полша през 1945 г. Стшемински отказва да компрометира изкуството си с доктрините за социален реализъм. Преследван, изгонен от университета, той в крайна сметка е изтрит от стените на музеите. С помощта на някои от неговите ученици Стшемински започва да се бори срещу партията и става символ на художествена съпротива срещу интелектуалната тирания. Неговата борба за художествена свобода в тоталитарната система постепенно води до драматични последици в живота му.

"Остатъчни образи" се превръща в многопластова, интелектуална битка за ролята на изкуството и свободата на изразяване. Филм за човека и художника, който е разрушен от системата. Филм за това колко опасно е да се слее политическата власт с волята да се оформя съзнанието на хората.

Анджей Вайда си замина от този свят през октомври 2016 г. на 90-годишна възраст, почти месец след световната премиера на "Остатъчни образи".

За "Остатъчни образи" Анджей Вайда казва: "Исках да направя филм за художника от много дълго време. Това е история за непоклатимата увереност на човека и силата на душата на художниците. Изкуство, което изисква по-нататъшно разбиране, но това също е история за човек, обичан от жена ".
Гледаи онлайн
Powidoki / Остатъчни образи / Afterimage (2016)
Държава:
Полша
Режисьор:
Анджей Вайда
В ролите:
Александра Юста, Богуслав Линда, Бронислава Замаховска , Жофия Вихлач, Томаш Влошок и др.
БГ Аудио:
Не
Време траене:
100 минути
  • Гледай с плеър 1
  • Гледай с плеър 2
[xfgiven_trailer][xfvalue_trailer][/xfgiven_trailer]
Гласувайте за нас в бг топ
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*
© 2012-2018 Всички права запазени
може да гледате Филми онлайн без регистрация и по-добро качество.
За реклама при нас пишете ни на е-майл [email protected]
Copyright © 2018 CiNeMaBg