Online filmi

The Golden Door (2006)


КП 9.00
IMDB 9.00
Резюме : Няма по-интригуваща история от тази за вълната имигранти, напуснали Стария свят и дошли в Новия в началото на миналия век. Имигрантските сюжети съдържат надежди за по-добро бъдеще, поемане на големи рискове без гаранция за успех, отърсване от миналото и започване на нов живот. Темата е вдъхновения за много филми - сред тях са, разбира се, и трилогията "Кръстникът" на Копола или великолепният "Америка, Америка" на Елиа Казан. Импозантният нов филм на Емануеле Криалезе е добро попълнение към този поджанр. Красиво заснет и замислен, "The Golden Door" предлага освен разказваческия финес на своя автор и сияйно, нюансирано изпълнение на прекрасната Шарлот Генсбур.

Ситуиран през 1913 г., филмът започва в каменистите вътрешни райони на Сицилия, където съсипаните от природата селяни едва преживяват от едно и също парче земя от поколения насам. Един ден монотонността на живота им е нарушена от пристигането на непознат от Америка. Той им разказва истории за богатство и благосъстояние, картофи, големи като вагони, моркови, дълги като канута и дървета, накичени със златни монети. Работата му е да придружи семействата на мъжете, които вече са емигрирали и сега живеят щастливо отвъд океана.Манкузо - сицилианско селско семейство, решава да последва мечтата за ново начало. "Новият свят" разказва тяхната история - те опаковат малкото си принадлежности и, въпреки съпротивата на бабата, обръщат гръб на родината. Пътуването няма да е лесно. Физическите неудобства са сигурни, но пътуването предполага и нов начин на мислене - и точно това Криалезе е най-заинтригуван да изобрази. Семейство Манкузо, изправено пред надеждите и страховете си, е майсторски представено. Те се превръщат в олицетворение на всички онези стоически пътници, напуснали домовете си в търсене на по-добър живот на другия континент. Пътуването им - с каруца до пристанището, с кораб през океана, достигащо своята кулминация с пристигането на остров Елис в Ню Йорк - се превръща в завладяваща история за непреклонна издържливост и въпроси, останали без отговор, която така и не завършва с акостирането им на чуждия бряг.
Гледаи онлайн
The Golden Door (2006)
Държава:
Италия / Германия / Франция
Режисьор:
Емануеле Криалезе
В ролите:
Изабела Рагонес, Федерика Де Кола, Филипо Пукило, Франциско Касис, Аурора Куатрочи, Винсет Шавели, Винцензо Амато, Шарлот Гейнсбург
БГ Аудио:
Не
Време траене:
118 минути
  • Гледай с плеър 1
  • Гледай с плеър 2
[xfgiven_trailer][xfvalue_trailer][/xfgiven_trailer]
loading...
Прокомментировать
Введите два слова, показанных на изображении:*
© 2012-2018 Всички права запазени
може да гледате Филми онлайн без регистрация и по-добро качество.
За реклама при нас пишете ни на е-майл [email protected]
Copyright © 2018 CiNeMaBg